Teknoloji

Viral Olan “Sumatik” Cihazı Hakkında Belediyeden Açıklama

2008 yılında kullanıma sunulan ve günümüzde pek çok kentte kullanılan kartlı su sayaçları, vatandaşların kullanacakları su ölçüsünü evvelce ATM gibisi makinalardan satın alarak karta yüklemesi ve kartı sayaca takarak kullanmasıyla biliniyor. Eskişehir ve Ankara üzere kentlerde sıklıkla kullanılan bu sistem, gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor.

Ancak bu “Sumatik” sistemiyle alakalı geçtiğimiz günlerde çekilen bir görüntü, Twitter’da viral olmayı başardı. Görüntünün enteresan tarafı ise Sumatik kartına ATM aracılığı ile para yükleyen vatandaşın bu süreci “manuel” olarak yapması oldu.

Video, paylaşıldıktan günler sonra viral oldu

Yaklaşık 5 gün evvel Twitter’a yüklenen görüntü, bugün viral oldu ve çabucak hemen her toplumsal medya platformunda paylaşıldı. Görüntüde da göreceğiniz üzere Eskişehir’de bulunan Sumatik aygıtına para yüklemek isteyen bir vatandaşın para yükleme makinesi parayı uzattığında içeriden öteki birisinin o parayı alarak yükleme sürecini yaptığı açıkça görülüyor. Viral olan görüntünün akabinde kimi kullanıcılar belediyeyi sorumsuzlukla suçlarken kimileri ise olayı esprili bir formda yorumladı.

Videonun viral olmasının üzerine Eskişehir Belediyesi ise bir açıklama yayınlayarak görüntünün arızalı bir Sumatik aygıtının denetimi sırasında test hedefli olarak para yüklemek için sırada bekleyen bir vatandaşın yükleme sürecinin manuel olarak yapıldığını ve makinenin test edildiğini açıkladı.

Olayda bir karalama ya da arka niyet olmadığın belirten yetkililer, paylaşımı yapan vatandaşla görüştüklerini ve vatandaşın olayı esprili bir lisanla paylaşmasına karşın sosyal medyada olumsuz tepiler nedeniyle hüzün duyduğunu ilettiği açıklandı.

Sumatik, toplumsal medyada “Şakamatik” oldu

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu